PadelCourt.nlPadelCourt.nl

Enthousiasme is groot onder tennissers

“Onze leden hebben de padelsport echt omarmd …”

Wouter van den Brule, voorzitter van de Ulvenhoutse Tennis Vereniging (UTV): “De aanleg van de twee padelcourts bij de Ulvenhoutse TV was een prachtig mooie uitdaging voor FieldTurf Benelux en onze tennisvereniging, omdat er in Nederland nog niet eerder padelcourts gerealiseerd zijn die aan zoveel strikte regels en normen voldoen.”

Het eindresultaat mag er dan ook zijn: twee prachtige padelcourts op sportpark Jeugdland in een rustieke groene omgeving. Feit is dat de padelcourts UTV in het afgelopen jaar veel meerwaarde hebben gebracht.

Van den Brule: “Binnen 6 maanden na de aanleg werd naast tennis de padelsport op ons prachtige park al intensief beoefend. Dit betekent allereerst voor onze eigen leden een welkome verbreding van de activiteiten (naast tennis). Interne competities, lessen en gewoon een uurtje ‘padel-len’ voor de lol leiden tot veel meer activiteit op ons park. Daar komt bij dat wij de banen ook veelvuldig verhuren. Zowel bedrijven, (hoge)scholen als niet gebonden tennis- en squashspelers komen nieuwsgierig naar UTV om onze padelcourts te huren, veelal met een clinic of als onderdeel van een event.”

“De externe verhuur en toegenomen activiteiten leggen onze vereniging zeker geen windeieren”, aldus van den Brule. “Inkomsten uit verhuur, nieuwe leden die de meerwaarde van de combinatie tennis-padel zien en toegenomen barinkomsten door de padel-activiteiten zullen er allemaal toe bijdragen dat onze vereniging ook in de toekomst druk bezocht blijft worden en wij de investering in de banen snel kunnen terugverdienen.”

“Belangrijker nog is het grote enthousiasme onder al onze leden die de padelsport echt hebben omarmd. Jong en oud maken intensief gebruik van de padelcourts, wat aantoont dat padel erg makkelijk toegankelijk is en een mooie toekomst heeft onder een breed sportend publiek. Wij zijn er als verenigingsbestuur van UTV trots op dat wij, in uitstekende samenwerking met FieldTurf Benelux, als een van de eerste verenigingen deze stap hebben kunnen en durven maken en de padelsport in Nederland hiermee verder op de kaart hebben kunnen zetten.”